Pedikűr: Dorka Dunay-Viràg

A felmérések szerint az emberek többsége a másikon először a kezét nézi meg. Nem mindegy tehát, hogy milyen látványt nyújt a kezünk. Otthoni ápolással igen szép eredményeket lehet elérni, de igazán csak professzionális eszközökkel és anyagokkal varázsolhatjuk ápolttá, széppé kezeinket. Manapság már egyre inkább odafigyelünk arra, hogy a kezünk mit árul el rólunk.

A pedikűr az egészségügy és a szépségipar hiánypótló szakmája. A deformált láb járás közben fájdalmas. Amennyiben nem kezelik, akár járásképtelenséghez is vezethet. A deformitások a láb bőrén bőrkeményedéseket okoznak, sőt a láb körmeit is érintik. Ezeket ma már speciális pasztákkal, eljárásokkal sebész nélkül is lehet kezelni, gyógyítani. Lábunkat rendszeresen ápolnunk kell, hogy megőrizze bársonyos puhaságát, frisseségét, valamint, hogy az öregedési folyamatokat késleltessük. A lábak ápolása, egész évben történő karbantartása nem csak esztétikai, hanem adott esetben mozgásszervi szempontból is fontos. A lábápolás hozzájárul a jó közérzethez és a könnyebb járáshoz. A professzionális lábápolás olyan problémákra nyújthat megoldást, mint a benőtt köröm, a tyúkszem, vagy épp a kellemetlen érzetet keltő megvastagodott bőrfelület.

Külön időt fordítok arra, hogy feltárjam a lehetséges problémákat, és ennek megfelelően kezdjem el a kezelést, vagy adott esetben irányítsam a vendéget orvoshoz.

A pedikűr a láb állapotfelmérésével kezdődik. Ha nincs kizáró tényező, ami miatt a pedikűr elvégezhető lenne (pl: bőrgyulladás, lázas állapot, bőrgomba, ekcéma), következik a fertőtlenítős lábáztatás a bőr és köröm felpuhítására. Ezután kezdem a bőrkeményedések eltávolítását. Vendég kérésére tyúkszem kiszedése, benőtt köröm szakszerű kezelése, majd a körmök formázása, illetve rövidítése, lakkozása következik. Végezetül frissítő lábmasszázzsal és otthoni ápolási tanácsokkal zárom a kezelést.